گرایش های کارشناسی ارشد مدیریت

مقالات آماری

برای آمادگی آزمون کارشناسی ارشد مدیریت باید تفاوت آزمون کارشناسی ارشد مدیریت با رشته‌های دیگر را بدانید.

کارشناسی ارشد مدیریت یکی از پرطرفدارترین رشته ها در کنکور کارشناسی ارشد است و گواه این مطلب، شرکت نزدیک به 40000 نفر درآزمون مجموعه کارشناسی ارشد مدیریت در سال گذشته است جذابیت های رشته مدیریت و گرایشهای متنوع آن توجه بسیاری از فارغ التحصیلان رشته های دیگر را نیز به خود جلب کرده و باعث ایجاد رقابت شدید بین داوطلبان شده است.

تفاوت رشته مدیریت نسبت به دیگر رشته‌ها این است که این رشته مهاجر پذیرترین رشته‌ی آزمون ارشد است. از سال ۱۳۸۶ تا به حال، دانشجویان رشته‌های فنی و مهندسی، علوم پایه، زبان انگلیسی و … علاقه زیادی به رشته مدیریت پیدا کرده‌اند. در حاضر به طور تقریبی ۵۰ درصد از داوطلبین کنکور مدیریت، مدرک کارشناسی مدیریت نیست. در آمار قبولی هم وضعیت همین گونه است. این ذات رشته مدیریت است که با همه رشته‌های دیگر این تفاوت را دارد.

تفاوت رشته مدیریت با سایر رشته‌ها موفقیت دانشجوهای غیرمدیریتی را دشوار کرده است. از سوی دیگر حضور پرتعداد دانشجویان رشته‌های دیگر رقابت را برای دانشجویان مدیریت نیز فشرده کرده است.  توجه کنید ورود به کارشناسی ارشد مدیریت شاید ساده باشد اما در آزمون دکتری اولویت با افرادی است که گرایش کارشناسی آنها نیز مدیریت است. یک دلیل مهم این است که در طراحی سوال رشته مدیریت با سایر رشته ها تفاوت دارد. به طور مثال طراحان سوال مهندسی کنکور برق با این دید سوالات را طراحی می‌کنند که تقریبا ۹۵ درصد داوطلبین کنکور لیسانس برق دارند. سوالات بیشتر حالت مفهومی دارند و به دوره لیسانس دانشجو بر می گردد. ولی در کنکور ارشد مدیریت چون طراح می داند بالای ۵۰ درصد داوطلب ها از رشته‌های غیرمدیریت هستند، در طراحی سوال به این نکته توجه می‌کند؛ بر همین اساس دانشجوهای غیرمدیریتی هم می‌توانند در کنکور مدیریت شرکت کنند. داوطلبین رشته مدیریت نباید تنها به منابع دوره کارشناسی اکتفا کنند و بهتر است فهرست منابع کارشناسی ارشد مدیریت را کامل مطالعه کنند.

 

گرایش های کارشناسی ارشد مدیریت

رشته مدیریت ۹ گرایش مختلف دارد؛ گرایش‌های عبارتند از : بازرگانی، صنعتی، مالی، فناوری اطلاعات، دولتی، کارآفرینی، تکنولوژی، منابع انسانی و نشر. در این بین گرایش‌های بازرگانی و صنعتی تعداد داوطلبین بیشتری نسبت به سایر گرایش های مدیریتی دارند و البته تعداد پذیرش هم در این گرایشها بالاتر است. با توجه به رقابت فشرده‌ای که در کنکور مدیریت وجود دارد سوالات خیلی پیچیده نیستند و سطح متوسطی دارند. ولی از نظر رقابت، رقابت بسیار فشرده ای وجود دارد.
رشته مدیریت بازرگانی و مدیریت صنعتی دو رشته بسیار نزدیک به هم می باشند که در دوره کارشناسی واحدهای مشابه دارند. رشته مدیریت دولتی و مدیریت آموزشی نیز تا حدودی با هم شباهت دارند اما در دوره کارشناسی ارشد گرایش های مدیریت بسیار زیاد می‌شود. کارشناسی ارشد مدیریت استراتژیک، مدیریت مالی، مدیریت بازاریابی و فناوری اطلاعات از جمله گرایش های دوره ارشد می باشد.

 

زمان بندی و برنامه ریزی کارشناسی ارشد مدیریت

دیرترین زمان برای شروع مطالعه‌ی درس‌های ارشد مدیریت، به نحوی که داوطلب برای کسب رتبه تک‌رقمی خیال‌اش راحت باشد، اول تابستان و تیرماه است. به این دلیل که رقابت هر چند سخت نیست، ولی هوشمندانه است. ما باید بدانیم در کنکور چه می‌خواهیم و برای رسیدن به این نقطه و تجزیه و تحلیل آن باید زمان داشته باشیم. کسی که از تیرماه شروع می‌کند تقریبا ۷ماه برای کنکور وقت دارد و برای رشته مدیریت این حداقل زمان مورد نیاز است.

یک اشتباه در کنکور مدیریت این است که از روشی استفاده کنیم که دیگران از آن بهره برده اند. الزاما روشی که برای فردی موفقیت آمیز بوده، برای دیگری مفید نخواهد بود. رقابت کردن در این کنکور هوشمندانه است و هرکسی سبک و سلیقه‌ای برای رسیدن به رتبه‌ی خوب در نظر می‌گیرد. در این حالت هرکسی با مشاوره و استفاده از کسانی که در این کنکور شرکت کرده‌اند باید به این نکته برسد که با توجه به شرایط خودشان چگونه درس بخوانند.

اگر در زمینه مشاوره آماری یا تحلیل آماری نیازمند کمک و راهنمایی بودید می توانید با کارشناسان موسسه با مدیر در تماس باشید.